Friday, 16 May 2014

Resepi Ayam Pansoh

Bahan-bahan :

Ayam 
Buluh (Secukupnya)
Daun Bungkang (optional ) 
Garam (secukupnya)
Ajinomoto (secukupnya)
Pucuk ubi
Bawang Putih 
Bawang Merah
Serai
Halia

Cara membuatnya :





Bawang Putih, Bawang Merah, Serai dan Halia : Ditumbuk 



Satukan Bawang Putih,Bawang Merah, Serai dan Halia yang ditumbuk tadi dengan ayam yang dah siap dipotong. 


(bubuh garam)

(bubuh ajinomoto)

Masukkan Daun Bungkang 


Gaulkan dengan bahan-bahan lain tadi




Basuh dulu sebelum guna








Ni pucuk ubi yg dah dibasuh...

ambik daun je









Kredit to http://norainisahaini112.blogspot.com/2013/06/ayam-pansuh.html

No comments:

Post a Comment